понеділок, 19 листопада 2018 р.

Тиждень толерантності

Вже 13 років 16 листопада світ святкує Міжнародний день толерантності. Цей День був проголошений Декларацією принципів толерантності, затвердженою  у 1995 році на 28 Генеральній конференції ЮНЕСКО. В багатьох країнах світу в цей день проходять акції проти екстремізму, за взаємоповагу та прийняття відмінностей.
З 12.11. по 16.11.2018 р. в закладах освіти нашого міста також пройшла акція «Я відкритий до тебе», присвячена дню толерантності. Протягом тижня спеціалісти психологічної служби закладів освіти через організацію цікавих, інтерактивних заходів вчили дітей, освітян, батьків сприймати людей такими, якими вони є, не намагаючись змінити в них те, що не подобається.
В рамках тижня толерантності практичними психологами, соціальними педагогами було проведено акції "Герб толерантності", "Поділись добринкою","Обійми безкоштовно"; флешмоб "Територія щастя для дітей"; творчі майстерні "Портрет мого друга", "Долонька побажань"; психологічна карусель для педагогів "Розумію та приймаю", "Міс толерантність педагогічного колективу"; фестиваль дитячо-батьківського партнерства "Зірковий шлях", тренінг для батьків "Віддзеркалювання" тощо.
Виконуючи завдання квесту «Скарби толерантності» або пишучи твір "Чи живе в моїй душі толерантність...", учні вчилися цінувати в кожній людині особистість і поважати її думки, почуття, переконання незалежно від того, чи збігаються вони з їхніми; зберігати «власне обличчя» і за будь-яких обставин залишатися собою.



Немає коментарів:

Дописати коментар