середу, 21 листопада 2018 р.

Всесвітній день дитини

20 листопада – Всесвітній день дитини
Всесвітній день дитини − свято, започатковане у 1954 році рішенням Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних націй. Саме ООН звернула увагу світової спільноти на необхідність досягнення взаєморозуміння з дітьми та забезпечення умов для їх повноцінного розвитку. Свято також відзначається в день, коли Організація Об’єднаних націй прийняла декларацію прав дитини. Це відбулося в 1959 році. Крім того, 20 листопада 1989 року була підписана міжнародна конвенція про права дитини.
 До Всесвітнього дня дитини долучилися і спеціалісти психологічної служби закладів освіти нашого міста. Організовуючи різноманітні цікаві заходи, вони наповнили цей день життя дітей позитивними емоціями, яскравими враженнями.
Так, в школах пройшли акції «Всебачуще дерево», «Подаруй дитині радість», флешмоб «Дітям України – сонце, квіти, мир!», гра-вікторина «Казкові герої в країні прав та обов’язків», тощо.
Для дошкільнят спеціалістами психологічної служби проведені інтерактивні заняття «Наші діточки як у віночку квіточки»,  «Найтепліше слово», розвага «Ми маленькі дошкільнята», казкова мозаїка «Добра казка».
Не залишилися осторонь і батьки: вони стали активними учасниками акції  «Зайві речі - в потрібні руки» та отримали корисну інформацію через журнал для батьків "Хай щастю дитини не буде кінця!".
Інформація про Всесвітній день дитини розміщена в куточках для батьків та на блогах спеціалістів психологічної служби.



Немає коментарів:

Дописати коментар