середу, 3 жовтня 2018 р.

День ненасилля

«Стоп насиллю!» - лунало 2 жовтня у всіх закладах освіти м. Енергодара. Так діти та педагоги під керівництвом спеціалістів психологічної служби закладів освіти долучилися до Міжнародного дня ненасилля.
Неординарно і творчо висловили своє відношення до проявів насилля учасники інтерактивних заходів в ЗЗСО: боді-арт акції  «Дерево дружби», брейн-стормінгу «Відчувати радість життя», фотосесії «Поділися посмішкою своєю» та інших.
На психологічних годинах, хвилинках спілкування у формі інтерактивних бесід учні та вихованці закладів освіти обговорювали теми: «Ні – жорстокості», «Мій світ у гармонії», «Як протидіяти тиску або як сказати «Ні!», «Навички протидії насиллю» тощо. Учні і вихованці вчилися спілкуватися без проявів фізичного та психологічного насилля, відпрацьовували навички на тренінгах «Профілактика булінгу в учнівському середовищі», «Навички асертивної поведінки» та в інтерактивних іграх «Знайди собі друга», «Долоньок дружний хоровод», «Як би ти вчинив?», «Розлючені кульки» тощо.
Педагоги ЗДО опрацьовували проблему насилля на практикумі «Насилля в родині. Сучасні погляди».
Через буклети «Як запобігти насиллю» та інформацію на блогах і сайтах фахівці психологічної служби активно пропагували ненасильницьку поведінку, толерантне і доброзичливе ставлення до оточуючих. Ми - за світ без насилля!

Немає коментарів:

Дописати коментар