пʼятницю, 4 листопада 2016 р.

Психолого-педагогічний семінар

3 листопада сектор соціально-психологічної роботи Науково-методичного центру провів для практичних психологів шкіл, дошкільних та позашкільних закладів психолого-педагогічний семінар "Методи  і форми роботи психолога з дітьми із сімей переселенців та учасників АТО". Обговорення цієї актуальної теми потребує складна ситуація, яка склалася на сьогоднішній день в Україні. Традиційно на початку заходу була проведена гра на згуртування, яку провела практичний психолог ДНЗ №14 Гумовська Л.М. Мету і завдання семінару, а також актуальність проблеми озвучила у своїй презентації  методист ССПР НМЦ Павленко Т.М. 

 Про психологічну роботу з дітьми в  умовах травматичної кризи з особистого досвіду роботи розповіли практичні психологи Цепецауєр О.П. (ДНЗ №16) та Першина З.В. (ЕБГ "Гармонія").

Діагностичний мінімум в роботі психолога з травмованими дітьми та застосування методики Ельке Гарбі «Техніка плану (проекції)» представила у своєму виступі Щелкунова М.М., практичний психолог ЕНВК "ДНЗ-ЗНЗ" №9.

Арт-терапевтичні методи і прийоми роботи з дітьми на практиці показали практичні психологи Пазуха А.А (ДНЗ №8) та Котляревська О.О. (ЕНВК №5)
Тренінгові вправи керованої поведінки для дорослих і дітей провела з присутніми практичний психолог ЕЦТКС Сежченко І.М. Психологам були надані методичні рекомендації  по роботі з травмованими дітьми та посилання на необхідні матеріали і Інтернеті.

На закінчення заходу методист провела рефлексію в інтерактивній формі. Кожен учасник висловив свої враження. Відгуки були позитивними, психологи багато взяли для себе корисного для використання в повсякденній практиці.

Немає коментарів:

Дописати коментар